tisdag 28 december 2010

Vänskap,

Individens roll, i ett samspel om två.

Ibland börjar jag fundera över olika situationer och händelser. Jag skräms lika mycket som jag fascineras. Det är fantastiskt att man på kort tid kan komma någon så nära, som du inte kommit någon annan. Du kan komma långt in under skinnet, men lika fort som du kommit dit kan det vara som ett minne blått. Hela tiden måste vi sitta på helspänn och läsa av vibbarna som skickas kropparna emellan. Ibland är det oklarheter gällande på vilket sätt vänskapen blivit allt mer utvecklad. Vänskap eller kärlek, det är en fråga man ibland får fråga sig och ta ställning till. För vissa gånger är det inte en vilja som är samspelt med den andra individens. Lösningar finns det på allt, frågan är bara vilken väg man orkar gå. Den långa eller den korta. Allt för ofta väljer man den korta, så att man slipper stöta på alla problem som kan dyka upp under tiden du vandrar den ensamma stigen fram. Många gånger hör man de ekande orden i huvudet, ”Ensam är stark, Ensam är stark”. Det är svårt att förstå hur stort inflytande du som individ har i ett samspel, två individer emellan. Det är så svårt att sätta fingret på vilken roll du har, är du ledaren, den svage, länken eller är du den som håller ihop alltingen?

Lika lätt som det är att komma i kontakt med en ny bekantskap, är det att bli av med en annan. Vi människor är uppbyggda på de viset, att man efter att tag behöver en förändring. För vissa räcker det med ny hårfärg, någon måste flytta till andra sidan jorden, och en tredje kan behöva bryta banorna helt. Du kan ha hamnat fel, blivit trött på vännen, kommit i obalans eller helt enkelt bara tröttnat på att det är samma samma samma. Vissa vänner ringer när det finns problem i luften och vissa vänner ringer både när det är problem och glädje med i bilden. Det är då jag känner riktig vänskap, då man kan både dela glädje och sorg.

Ni ska veta det, mina fina där ute att det är lika lätt att förlora någon, som att vinna någon. Man krävs minst två, för en vänskap. Men bara en för att låta den passera. Du är som individ en stor makthavare, utan att du egentligen tänker på det. Om du har bestämt dig för att gå en egen väg framåt i ditt liv, utan din ”vän” vid din sida Ja då gör du det. Men om du istället väljer att föreslå att ni tillsammans ska gå, och vännen vill följa med på tåget, Ja då gör ni det.

Läs av stämningen, våga bryta dåliga banor, slå dig fri och värdera dina skatter som finns i ditt liv. Slösa inte tid på någon du känner skuld för, tänk att du ska vinna lika mycket som den andra. Det är enbart du själv som kommer leva med dig livet ut, försök därför påverka dina val så gott du kan. Vännerna är en början.

Inga kommentarer: