torsdag 6 januari 2011

Tänk er,

Lägg er till rätta, försök slappna av i hela kroppen. För att kunna slappna av helt, kan ni varva mellan att spänna er allt ni kan och sedan andas ut och slappna av. Upprepa detta moment fyra gånger. Nu kan ni sluta era ögon och njuta av de dofter som är omkring er.
Lägg armarna ut med eran fina kropp, lägg fötterna skönt isär. Tänk inte på hur ni ser ut, eller hur magen ser ut från sidan. Fokusera på andningen.
När ni nu är helt avslappnade så ska ni börja tänka på en plats där ni skulle vilja befinna er. Kanske på en öde strand i Thailand, på västkusten när en solnedgång stundas eller i en bil tillsammans med din andra halva? Låt fantasin flöda. Tänk på alla intryck och försök att inte vägleda tankarna. Tänk fritt. Vilka är du där med? Vad gör du på platsen? Vad är det som gör den så underbar? Kommer du alltid att minnas detta som något speciellt? Hur känns det när du sätter ner fötterna?
Låt fantasin flöda. Glöm inte andningen.

Nu när ni svävat iväg, kan ni försöka komma tillbaka till det verkliga rummet ni befinner er i. Väck kroppsdel efter kroppsdel. Det sista som ska vakna, är ögonen. Tänk på andningen. Nu när ni kommit tillbaka till verkligheten så kan ni försöka komma ihåg hur det kändes, skriv ner det och gör det till en verklighet. Nu kan ni öppna ögonen, öronen och luktens organ näsan.

När ni nu återvänt igen, hoppas jag att ni känner er lite lugnare, lite mer till freds och alldeles fyllda av ro.

Det jag ville med denna texten, det var att återkoppla till ett tidigare inlägg som jag skrivit. Inlägget angående att jag ofta drömmer om vad jag vill göra. Det är väldigt viktigt att få fantisera, utan fantasin kommer vi ingen stans. Så försök genomföra denna sköna stund. Stunden kanske tar er 10 minuter, men ger er mer där till.

Sköt om er

Inga kommentarer: