tisdag 28 september 2010

Veckans tips;

Visst är det så att olika schampon ger olika glans och kvalité till håret. Och faktiskt så är det så att du får vad du betalar för. Schampo som du köper på Konsum behöver absolut inte vara dåligt för att det är ett lågpris-schampo. Men du ska veta det att ditt hår mår bra av riktigt bra och anpassade hårprodukter.

För att uppnå den totala glansen så ska du schamponera håret i två omgångar. Första omgången tar du bort naturliga fetter som träder fram då ditt hår inte längre kan kallas för nytvättat. Ditt smuts så som damm, hudceller osv försvinner. I din andra tvättning så plockar du fram glansen från ditt hår. Då kommer du ännu ett steg längre in hårstrået och du kommer märka en stor skillnad efter ett antal sådana tvättningar. För att uppnå ännu bättre kvalité i ditt hår och bättre lyster så ska du avsluta din tvättning med att lägga balsam i topparna och lite uppe i håret. Men undvik att massera in det i hårets botten, då du rubbar hårets naturliga "fett-process".

Om du har lite frissigt hår, med små flikiga taggar som sticker ut när det är nytvättat och genomarbetat så skulle jag vilja rekommendera ett serum som är riktigt bra. Silkesdroppar kallar min frisör produkten för, och den heter "olive", det är en liten orange flaska med grön ettikett. Helt ekologisk vilket gynnar håret och miljön. Eftersom det inte är några kemikalier i produkten så tillför du då inte något "onaturligt" till ditt underbara svall.
Jag brukar lägga i mina silkesdroppar efter att håret börjat torka, sisodär efter ungefär 20-40 minuter. Då uppnår du bäst resultat. En riktigt bra återställare för ditt hår!
Priset ligger runt hundralappen,
______________________________________________

Inga kommentarer: